Kookworkshop

  • De Joodse keuken
    De Joodse keuken: De ingrediënten van de Joodse keuken zijn afkomstig uit alle windstreken en alle landen waar Joden zich hebben gevestigd. Daarnaast bepaalt de Kasjroet: de spijswetten en tradities ook wat, hoe er gegeten en hoe er gekookt wo… Lees verder
  • De Marokkaanse keuken
    De Marokkaanse keuken kent een lange traditie. Een samenspel van culturele invloeden uit Afrika, het Midden-Oosten en Europa heeft gezorgd voor een grote rijkdom aan smaken. Produkten als kip, lam,rund, vis, granen, allerlei kruiden, kikkerwerwen, d… Lees verder
  • De Turkse keuken
    De Turkse keuken is een samensmelting van Aziatische-, Eurpese- en invloeden uit het Midden-Oosten. Turkije het land waar Troje lag (paard van Troje), maar waar ook resten van de vroegste Chistelijke en Byzantijnse beschaving te vinden zijn. Het land… Lees verder
  • De Griekse keuken
    De authentieke Griekse keuken bevat de essentie van het mediterrane dieet. Het eten, gebaseerd op olijfolie, verse groenten, salades en vis wordt als zeer gezond en lekker beschouwd. Krijg bij deze kookworkshop de smaak van de Griekse, zonnige, keuke… Lees verder
  • De Italiaanse keuken
    De Italiaanse keuken biedt meer dan pizza’s en pasta’s. Het kenmerk van de Italiaanse keuken is zijn gastronomische diversiteit. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. De keuken van het noorden staat onder invloed van zijn buurlanden. Pole… Lees verder
  • Indiaase curry’s
    Pittig, kleurrijk en zo divers als het land zelf: de keuken van India. In deze workshop maakt u naast curry’s ook bijgerechten klaar als warme broodsoorten en rijst- of pilavgerechten en een groentegerecht. Kruiden als komijn, kurkuma, kokos, pepert… Lees verder
  • De Afrikaanse keuken
    Met de kookworkshop de tradionele Afrikaanse keuken gaat u terug naar de oorspronkelijke Afrikaanse tradities. U maakt kennis met authentieke recepten uit verschillende landen. Gerechten als stoofschotels met vlees of vis, bonenschotels, isombe en oo… Lees verder
  • De Nederlandse regionale keuken
    In de workshop de regionale Nederlandse keuken gaat u op culinaire reis door Nederland. De gerechten laten zien dat de traditionele Nederlandse keuken produkten gebruikt uit de nabije omgeving, maar ook bijv. specerijen die bekent geworden zijn sin… Lees verder
  • Adoptiegezinnen koken uit land van herkomst
    Adoptiegezinnen koken uit land van herkomst: Al kokend, samen met je familie, iets meer van het land ontdekken waar je vandaan komt. Als je al wat ouder was toen je naar Nederland kwam herinner je je misschien nog wel de smaak. Ik ben zelf adoptiem… Lees verder
  • Kinderkookfeest
    Kinderkookfeest ! Wilt u uw kind op zijn verjaardagsfeestje een leuke middag bezorgen dan is het kinderkookfeest iets voor u. De locatie op een kinderboerderij is ideaal voor het geven van het feestje. Met de kinderen kunnen we bijv. broodjes of k… Lees verder
  • Slow food: wat is dat en hoe smaakt dat?
    Slow food: wat is dat en hoe smaakt dat? Slow Food staat voor smaak, cultuur en kennis. Slow Food is een onafhankelijke organisatie van, voor en door lekkerbekken, (top-)koks, kritische consumenten, eetgekken, ambachtelijke producenten, hobbykoks: k… Lees verder
  • Op kamers! Koken voor jong-volwassenen
    Op Kamers ! Een cursus voor jong-volwassenen die binnenkort uit huis gaan of al (wat langer) uit huis zijn en die willen leren koken. Je gaat goedkope, gezonde maar vooral smakelijke 10 minuten gerechten klaar maken. Je kunt kiezen uit vegetarische… Lees verder
  • Bijzondere soepen en hartige taarten
    Bijzondere soepen en hartige taarten: Wilt u eens wat anders dan, hoe lekker ook, groenten- of tomatensoep? Maak kennis met Franse uiensoep, romige bloemkool-kaassoep met wortelbloemetjes of bieten-abrikozensoep. Daarnaast maakt u nog een hartige t… Lees verder
  • Sushi maken
    Sushi zijn kleine Japanse hapjes van rijst met vis of garnalen, soms gerold in een blad van zeewier. Op de kookworkshop kookt u de rijst en vormt met de hand sushiblokjes, met een bamboematje vomt u de suchirollen. U leert ook omgekeerde Califoriaro… Lees verder
  • Tapas
    Tapas zijn kleine Spaanse gerechtjes en onlosmakelijk verbonden met de Spaanse manier van leven. Vanwege de hitte nuttigt men in Spanje het diner ’s avonds laat en daar door is er ruimte voor tapas tussen lunch en diner. Wat tapas zijn is moeilijk … Lees verder
  • De middeleeuwse keuken
    Hoe en wat kookte men in de Middeleeuwen. In de workshop de Middeleeuwse keuken gaat u dat onderzoeken. U zult ontdekken dat een edelman iets totaal anders at dan een gehorige of een burger. U kunt koken “op stand” of wilt u misschien juist de burger… Lees verder
  • De kloosterkeuken
    De kloosterkeuken weerspiegelt aan de ene kant het sobere maar aan de andere kant het overdadige eten. Niet elke orde was even streng in de leer van de ascese en mede daardoor ontstonden grote verschillen.Wat opvalt zijn de vele visgerechten, op vrij… Lees verder
  • Een wereldreis: een serie van 5: Afrikaanse, Marokkaanse, Turkse, Indiaase en Mexicaanse keuken
    Wereldreis: In een serie van 5 kookworkshops maakt u kennis met de keuken van Marokko, Turkije, India en Mexico en Afrika. Alle workshops kunt u los volgen. Zie voor verdere beschrijving de beschrijvingen bij de afzonderlijke keukens. … Lees verder
  • Mexicaanse keuken
    De Mexicaanse keuken: Van eenvoudige salsa’s en soepen tot ingewikkelde van bijzondere smaken. De alom bekende guacamole, taco’s, enchilada’s, maar ook minder bekende gerechten komen aan bod. … Lees verder
  • de Franse keuken
    De Franse keuken: Het mag gezegd worden: daar waar veel mensen eten om te leven, kan van de Fransen gezegd worden dat ze leven om te eten. Dat is dan ook te merken in de zorgvuldigheid bij de inkoop van de verse produkten, de zorg waarmee men kaas m… Lees verder
  • de Portugese keuken
    De Portugese keuken: Portugal is het land van beroemde/beruchte (al naar gelang de zienswijze) zeevaarders en ontdekkingsreizigers. Het land waar Moorse kastelen staan, het land van dromigere dorpjes, olijfgaarden en een schitterende kustlijn. Dit … Lees verder
  • Gezond en lekker
    Gezond en lekker: Houd u ook zo van lekker eten, en heeft u een hekel aan diëten, maar wilt u wel gezond leven. Dan is is dit een kookworkshop voor u. We gaan soep maken op basis van verse groenten, vis of vlees grillen, groenteschotels en pata… Lees verder
  • Feest-eten
    Feest-eten: Wilt u ook lekker koken met de kerst/pasen maar niet in de stress schieten achter het aanrecht? In de kookworkshop gaat u een aantal amuses maken, een smakelijk hoofdgerecht, een aantal bijgerechten en een taart als afsluiting van de ma… Lees verder
  • de Thaise keuken
    De Thaise keuken: De Thaise keuken kenmerkt zich door een pure, exotische smaak, verse ingrediënten en de snelle bereiding. In de Thaise keuken worden vijf hoofdsmaken gebruikt: zout, zoet, zuur, bitter en heet. Het geheim achter elk Thais ger… Lees verder
  • De keuken van het Midden-Oosten
    De keuken van het Midden-Oosten: De keuken van Iran tot Jemen, van Turkije, Libanon tot Egypte, van Saudi-Arabië tot Israël. Variënd van het exotische, kleurrijke saffraan, kardemon, komijn,koriander en tamirinde tot sumak en kaneel…. Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *