De Turkse Keuken

De Turkse keuken

De Turkse keuken is een samensmelting van Aziatische-, Eurpese- en invloeden uit het Midden-Oosten. Turkije het land waar Troje lag (paard van Troje), maar waar ook resten van de vroegste Chistelijke en Byzantijnse beschaving te vinden zijn. Het land waar Ottomaansen heersers moskeeën en paleizen bouwden. Ten tijde van de Ottomaanse heersers werd het koken tot kunst verheven, en mede hierdoor en doordat het klimaat en grond zulke goede produkten levert, wordt de Turkse keuken als een van de Drie Grote Keukens gerekend, naast de keukens van Frankrijk en China. Gerechten als börek, de Sultan die flauw viel, köfte, tomaten-pilav, kebabs, gevulde paprika’s. lamachun doen u verlangen naar de zon (en vakantie). Op de kookworkshop kunt u leren om met het dunne filodeeg te werken, maar als u liever kookt kan dat ook. Aan het einde van de workshop is een gezamenlijke maaltijd, het eventuele restant kunt u mee naar huis nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *